DoCoS VR1 – Quick Boys VR2

Zaterdag 09 september 2017

Doel: Elise (1e helft) en Judith (2e helft)
Verdediging: Neline, Tessa, Gerdina, Janine
Middenveld: Willeke, Kristel, Gonda, Fleur,
Aanvallers: Lettine, Julia, Lisanne

Zo’n heerlijke zaterdag waar het met bakken uit de lucht komt vallen en je tot het laatste moment moet wachten om er zeker van te zijn dat de wedstrijd niet afgelast wordt.

Maar na een klein kwartiertje vertraging stonden de dames om 12:30u in een volle bak zon op het veld onder leiding van invaller Nico (Herman was een berg beklimmen in Frankrijk voor een goed doel).

We waren er klaar voor. Een bekende tegenstander die al enige jaren in de dezelfde competitie zit en een leuk team, maakte dat alle dames zin hadden om te voetballen.

Quick Boys zat goed in de wedstrijd. Veel combinaties vanuit het centrale middenveld kwamen naar voren en maakte Quick Boys een aanvallend team. Allemaal mee naar voren betekent ook allemaal mee terug zakken. Dit gebeurde ook, waardoor DoCoS weinig kansen had om bij het doel van Elise te komen. Ondanks de vele pogingen van Quick Boys richting het doel, bleef de bal maar voor de lijn hangen. Totdat de aanval vanuit het middenveld over de linkerkant naar Julia wordt gespeeld die de bal op haar beurt voor het doel gaf en Lettine genadeloos de bal in het doel werkte. 1-0 is de stand en de ontlading is dan ook groot. Vasthouden dit en meer kansen hieruit halen. Met deze stand gaan we dan ook de rust in.

In de kleedkamer komen de tips binnen en wordt er besloten om 4-3-3 te spelen. Dit resulteerde dat de stand na een kwartier in de 2e helft uitmondde op 3-0 door 2 mooie doelpunten van Julia en wederom Lettine. De winst is in de pocket en dat is te merken aan alle dames. De vermoeidheid slaat bij beide teams toe en de oplettendheid bij DoCoS wordt daardoor wat minder. Dit maakt dat Willeke via Julia de 4-0 erin krijgt en daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld.

Nog 1 minuut speeltijd volgens de scheidsrechter als Quick Boys een corner mee krijgt en bij deze laatste actie verzamelen alle speelsters in het 16-meter gebied van DoCoS. Een wirwar van blauw-witte en rood-witte dames. Fleur met een hoge bal vanuit de corner en een perfecte kopbal van Willeke maakt de stand 5-0 en de wedstrijd wordt afgesloten bij de aftrap van DoCoS.

Een heerlijke wedstrijd waar we met tevredenheid op terug kunnen kijken. Quick boys VR2 bedankt Nico voor zijn begeleiding/vlagkunsten/coaching en kijken uit naar de wedstrijd tegen Rijnvogels VR3, volgende week zaterdag om 14:30u in de Kooltuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *