Quick Boys VR2 – Katwijk VR1

Voor de 2de week op rij de derby tegen VV Katwijk. Daar waar het vorige week de mist in ging (blessures, weinig wissels, weinig concentratie) ging dat vandaag een stuk beter. Er werd deze week keihard en streng getraind om een herhaling te voorkomen en dat is wel een beetje gelukt. Daardoor stond er vandaag een goed voorbereid team met wissels klaar (de hele competitie weet wel op welke manier de dames van Katwijk spelen en de ervaring leert dat we straks weer met 9 vrouwen staan) om de 3 punten op Nieuw-Zuid te houden.

“Met je tong op de hielen kom je van dat veld af, meer inzet is niet nodig” waren de woorden van de coach en daarmee begonnen we de wedstrijd.
Met het ijzersterke centrale duo Elise en Emma in het midden kwamen daar de meeste kansen en aanvallen vandaan, wat tegelijk ook de beste aanspeelmogelijkheden maakte. Quick Boys hoefde weinig te doen en door een geniaal steekballetje, de perfecte kopbal en de beste kopactie staan de dames van Quick Boys met 20 min op 3-0 voorsprong. De actie zat erin en de toon was gezet. Waar het vorige week behoorlijk fout ging, was daar vandaag niets meer over te zeggen.  Dit was ook de rust stand en dit moesten we volhouden. Niet instorten, blijf geconcentreerd en behoud die voorsprong.

Maaaaaaar, de dames van Quick Boys zouden de dames van Quick Boys niet zijn als we dat allemaal zouden vergeten na 45 minuten. Uit het spel, weinig communicatie en achter de feiten aan lopen. Het wordt zelfs spannend als binnen 10 minuten voor tijd de stand op 4-4 gebracht wordt door de dames van Katwijk.

Alle gezichten op onweer en een zenuwslopend einde. Ik denk dat de bankzitters een hogere hartslag hadden dan de dames in het veld die met nog 5 minuten spelen minimaal een winnaar eruit moest halen. In de uiteindelijke slotfase slaagt Emma erin de bal vlak langs de keepster van Katwijk te krijgen en de ontlading knalt over Nieuw-Zuid. Kort hierna geeft de scheidsrechter het eindsignaal en de 5-4 is een feit.

Drie uitermate lang geleden, dik verdiende punten worden eindelijk weer eens aan ons rijtje toegevoegd.