Quick Boys VR2 – Katwijk VR1

Voor de 2de week op rij de derby tegen VV Katwijk. Daar waar het vorige week de mist in ging (blessures, weinig wissels, weinig concentratie) ging dat vandaag een stuk beter. Er werd deze week keihard en streng getraind om een herhaling te voorkomen en dat is wel een beetje gelukt. Daardoor stond er vandaag een goed voorbereid team met wissels klaar (de hele competitie weet wel op welke manier de dames van Katwijk spelen en de ervaring leert dat we straks weer met 9 vrouwen staan) om de 3 punten op Nieuw-Zuid te houden.

“Met je tong op de hielen kom je van dat veld af, meer inzet is niet nodig” waren de woorden van de coach en daarmee begonnen we de wedstrijd.
Met het ijzersterke centrale duo Elise en Emma in het midden kwamen daar de meeste kansen en aanvallen vandaan, wat tegelijk ook de beste aanspeelmogelijkheden maakte. Quick Boys hoefde weinig te doen en door een geniaal steekballetje, de perfecte kopbal en de beste kopactie staan de dames van Quick Boys met 20 min op 3-0 voorsprong. De actie zat erin en de toon was gezet. Waar het vorige week behoorlijk fout ging, was daar vandaag niets meer over te zeggen.  Dit was ook de rust stand en dit moesten we volhouden. Niet instorten, blijf geconcentreerd en behoud die voorsprong.

Maaaaaaar, de dames van Quick Boys zouden de dames van Quick Boys niet zijn als we dat allemaal zouden vergeten na 45 minuten. Uit het spel, weinig communicatie en achter de feiten aan lopen. Het wordt zelfs spannend als binnen 10 minuten voor tijd de stand op 4-4 gebracht wordt door de dames van Katwijk.

Alle gezichten op onweer en een zenuwslopend einde. Ik denk dat de bankzitters een hogere hartslag hadden dan de dames in het veld die met nog 5 minuten spelen minimaal een winnaar eruit moest halen. In de uiteindelijke slotfase slaagt Emma erin de bal vlak langs de keepster van Katwijk te krijgen en de ontlading knalt over Nieuw-Zuid. Kort hierna geeft de scheidsrechter het eindsignaal en de 5-4 is een feit.

Drie uitermate lang geleden, dik verdiende punten worden eindelijk weer eens aan ons rijtje toegevoegd.

16 reacties op “Quick Boys VR2 – Katwijk VR1

 1. Vergeten te vermelden dat je met een handvol speelsters uit dames 1 aan de aftrap verscheen? En dan nog “maar” met 5-4 winnen… Anders waren jullie er weer met kansloze cijfers afgegaan.

   1. Een halve handvol dan, wat jij wilt. Laat ze de volgende keer thuis en je gaat er weer met 3-0 vanaf, want we weten uit voorgaande jaren ook dat het verschil tussen winst en verlies bepaald kan worden door 1 speelster uit vrouwen 1. Beetje vergelijkbaar met Rijnvogels Dames 4: zodra je de kans krijgt je eigen speelsters te passeren ten faveure van betere speelsters uit een hoger team dat direct doen om maar de winst te behalen. Leuk voor de stand aan het eind van het seizoen, maar minder leuk voor de dames die gepasseerd worden.

 2. Beste Jopie Poemelepopie A.K.A VV Katwijk vr1,

  Handje vol vr1 was welgeteld 1 dame. De rest was allemaal vr2. +Puntje voor jullie ego dat jullie gedacht hadden serieus te kunnen winnen en -puntje voor jullie respectloze omgang met verlies. Zoals zovaak gezegd, accepteren, doorgaan en tot volgend seizoen.

   1. Tis maar net hoe je het bekijkt.
    Maar dank voor de complimenten dat jullie dames 1 nodig hebben voor een overwinning en dan nog zo mager…

 3. Ik vind het wel geniaal dat er gezegd word dat wij niet tegen ons verlies kunnen.
  Blijkbaar kunnen jullie niet tegen jullie verlies, anders had je vrouwen 2 gewoon laten spelen. MAAAAAR… ik ben trots op onze vrouwen 1 van VV Katwijk. Die doen het allemaal zelf 🙂

 4. Erg kinderachtig dat er zo onsportief over ons team wordt geschreven..
  Jullie kunnen nog een hoop leren van ons verslag, daar staan zelfs complimenten in over jullie keeper. En niks neerbuigends…

 5. Over de uitslag en aantal overgehevelde speelsters wil ik absoluut niet reageren. Het zij zo en “it’s Obvious all in the game”. Dat zoekt de KNVB allemaal maar uit.
  Maar waar ik me wel aan erger, is dat het team van Katwijk wordt neergezet als een stelletje notoire schoppers. In de drie wedstrijden tijdens dit seizoen zijn er totaal geen smerige overtredingen gemaakt ( aan beide kanten niet, en zo hoort het ook!) en is er niemand van het veld gedragen. Felle strijd over en weer en gezond fanatieke inzet zonder dat de scheidsrechters het echt moeilijk hadden om de rust te bewaren.
  En als dan de indruk wordt gewekt, dat alle teams in onze competitie er zo over denken, dan vind ik dat stemmingmakerij in een vorm, die nergens op gebaseerd is en totaal benevens de realiteit.
  Dit wilde ik als begeleider even kwijt.
  Verder nog een prettige competitie en succes. Ik heb als voetballiefhebber genoten van een heerlijke wedstrijd en ben trots op onze meiden.

 6. Ik ben super trots op dames 1 vv katwijk (dat dit seizoen nog geen enkele rode of gele kaart heeft gehad), wat niet echt overeen komt met wat er geschreven wordt. Als jullie zo willen winnen, helemaal prima, geniet ervan want het is jullie laatste keer!!

 7. Ik wil toch even reageren op dit bericht. Ik begrijp als geen ander de rivaliteit tussen katwijk en quick boys en is ook logisch dat je van elkaar wilt winnen. Maar moet dat ten koste van je eigen speelsters gaan? Iedereen betaald toch contributie. Jullie laten gewoon een speelster de hele wedstrijd op de bank zitten,alleen maar om het resultaat. Dan praten we over de 5e klasse. Ik heb persoonlijk 2 weken geleden een verslag geschreven met de complimenten naar jullie toe en ook terecht. Maar als ik in de reacties lees dat MIJN dames slechte verliezaars zijn moet ik even ingrijpen, ik vind meer dat jullie slechte winnaars zijn en dan heb ik het niet over de speelsters want die heb ik persoonlijk gefeliciteerd, maar dat de begeleiding ten koste van alles wilt winnen, dan zou je even moeten nadenken waarvoor je het doet. Nogmaals no hard feelings ik gun jullie het allerbeste maar denk aub na voordat je een gelogen verslag schrijft. Gr patrick trainer katwijk dames

 8. Welgeteld 1 of 2 spelers uit VR1? Klinkt als een bekend verhaal, dat zagen we gisteren ook. Vergeet die handvol uit MO19 1 niet. Die spelen ook doodleuk 2e klasse. Quickboys VR2 zou met de eigen selectie alleen tegen Van Nispen met zekerheid punten kunnen pakken. Superknap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *