Wedstrijd van de Week: Quick Boys VR2 – Lugdunum VR2

Deze week is het de beurt aan Vrouwen 2 voor de wedstrijd van de week. Onder tussen is dit alweer het 4de seizoen van trainer Herman Veenendaal bij vrouwen 2. Gedurende deze periode is er een hoop gebeurd wat betreft de teamsamenstelling. Dit seizoen speelt vrouwen 2 in een competitie van 11 teams, waarbij zij nu helaas op de 10e plaats staan. De eerste seizoenshelft kwamen de dames moeilijk op gang, en kan er gerust wel gezegd worden dat het blessureleed snel toe sloeg. Het was daarom voor trainer Herman ook vaak puzzelen in de opstelling, omdat er bij de meeste wedstrijden maar net aan 11 fitte speelsters konden aantreden. Tijdens de winterstop kon iedereen weer even opladen en zich klaar maken voor de 2e seizoenshelft.  Ondertussen zijn we weer in het ritme gekomen en was het afgelopen zaterdag tijd voor een thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Lugdunum VR2.

De opstelling voor de 1e helft was als volgt:

Renate,
Corinda, Sanne, Astrid, Neline
Miriam, Wendy, Elise (c), Jorien
Leonie (40e min Lettine), Pien
Reserves: Petra, Lettine

Na de winst van vorige week tegen vv.Katwijk waren de dames klaar voor de wedstrijd. Na wat tips van trainer Herman, waarbij plezier in het voetbal uiteraard voorop staat en een goede warming up kon de wedstrijd beginnen. We merkten aan het begin al dat het wat ontbrak aan concentratie, omdat 75% van de passes niet goed aankwamen of terecht kwamen in de voeten van de tegenstander. De dames van Lugdunum waren erg fit, en we merkten al snel dat ze niet van plan waren om zonder punten Nieuw-Zuid te verlaten.  De eerste kansen waren dan ook al snel voor Lugdunum, maar wij gaven niet op. Met Pien en Leonie in de voorhoede werden er toch wel wat kansen voor gecreëerd. Maar helaas was het aan Lugdunum om na 15 minuten het 1e doelpunt te maken. Daarna hadden wij nog wel wat kansen, maar met name door de slechte passing was erg moeilijk om de voorhoede te bereiken, en kostte het met name bergen energie om elke keer de bal weer terug te veroveren. Na 45 minuten speeltijd was het rust, en stonden we met 0-3 achter.
Nadat Herman zijn zegje had gedaan in de rust, en er wat frustraties werden besproken waren de dames weer opgeladen voor de 2e helft.  Wat wijzigingen in de opstelling:

Wendy,
Petra, Sanne, Astrid, Neline
Miriam, Lettine, Elise (c), Willeke
Corinda, Renate
Reserve:  Leonie

Nadat Renate had aangegeven dat ze graag wilde spelen was daar dan Wendy’s debuut als doelvrouw. Een debuut wat ze niet snel zal vergeten…

Tijdens de 2e helft merkten we dat wel al veel hadden gegeven in de eerste helft, waardoor het tempo iets lager was. De vrouwen van Lugdunum hadden een erg sterke middenveldster bij zich die er voor zorgde dat de stand niet in het voordeel kwam van de vrouwen van Quick Boys. Vanuit het middenveld werd er dan ook sterk opgebouwd door Lugdunum waardoor de stand al snel op 0-5 kwam.  Gelukkig bleven we positief en probeerden we nog met elkaar om toch een goal te maken, maar helaas zat dat niet mee en werden een aantal belangrijk kansen net gemist. Renate maakte helaas een vervelende misstap omdat ze helaas net niet bij de mooie steekpass vanuit het middenveld kon komen. Keepster Wendy heeft tijdens het debuut als doelvrouw een aantal mooie reddingen gehad, maar helaas was het haar niet gegund. Tijdens een aanval van Lugdunum in de  85e minuut kwam Wendy erg goed uit haar doel, maar in een duel met de tegenstander kwam deze op haar knie terecht, waarna zij zich vervelend geblesseerd heeft aan haar meniscus. We hopen natuurlijk dat Wendy snel herstelt van haar blessure. Na deze blessure werd de wedstrijd afgefloten, en eindigde de wedstrijd in een treurige stand van 0-8.

Maar ook deze domper mocht de pret niet drukken, want er stond een leuk verjaardagfeestje op Quick Boys in de planning. En wat betreft de 3e helft… zijn wij echte sterren!  Wij hopen natuurlijk om dit seizoen nog wat punten te pakken. Volgende week krijgen wij de koploper op bezoek, dus wij mogen ons deze week weer voorbereiden op een pittige wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *